Malzemeler:
½ kg taze fasulye
100 gr. tereyağı
5 yemek kaşığı kavurma
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates
1 baş sarımsak
Yapılışı:
Tereyağında kavrulan domatese kıyılan soğanlar ve kavurma eklenir. Çöpleri temizlenip ince ince kıyılan taze fasulyeler de tavaya ilave edilir. Fasulyelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökülür. 1 su bardağı bulgur pilav tenceresine dökülür. Pilava bir bardak da su eklenir. Saçaklı pilava serviste ilave etmek üzere sarımsaklı su yapılır. Pilav tenceresine geniş bir tabak kapatılarak ters çevrilir. Saçaklı pilavın suyla eritilen rendelenmiş sarımsakları ilave edilir. Tavada kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirilerek pilav servise sunulur.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN