X
X

Sahan Mantısı tarifi

17.05.2013 Cuma 10:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Sahan Mantısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ ekmek içi
300 gr dana kıyma
2 adet soğan
1 tutam karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; Unun üzerine 1 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülerek  hafif sert kıvamda bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İçi için; 2 adet soğan yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğana 300 gr dana kıyma eklenir ve 1’er tutam tuz ve karabiber serpilir. Rengi dönen kıymaya ekmek içi ilave edilir ve güzelce karıştırılır. Dinlenen hamur iki eşit bezeye ayrılır. İlk beze un serpilerek incelene kadar açılır ve ortadan ikiye kesilir. Her parça kıymalı ekmekli iç yerleştirilerek sarılır, 1-2 parmak genişliğinde verev dilimlere ayrılır. Mantılar yağlanmış tepsiye dizilir. Hamurun diğer yarısı da aynı şekilde  açılıp, kesilir, kıymalı içle sarılıp verev kesilip tepsiye yerleştirilir. Mantılar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. 1 kase yoğurt 3 diş sarımsakla çırpılır ve pişen mantıların üzerine dökülür. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biber kızdırılıp mantıların üzerine gezdirilir.
 
Sahan Mantısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI