Malzemeler:
1 Kilo kuzu kuşbaşı
2 Adet kuru soğan
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı tereyağı
½ Çay bardağı zeytinyağı
Sosu İçin:
2 Parça damla sakızı
1 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı karabiber
Püresi İçin:
1 Kilo patates
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Püresi için:
1 Kilo patatesi soyup küp küp doğradıktan sonra derin bir tencerede haşlayın. Patatesler yumuşayınca, üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, patatesleri ezmeye başlayın. 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyip patatesleri püre olana kadar ezin.Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları da ince ince doğrayıp soğanların üzerine ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp soğan ve sarımsakları kavurun. 1 kilo kuzu kuşbaşı etini yıkayıp soğanların üzerine ekleyin. Etler suyunu salana kadar kavurun.Küçük bir kasede damla sakızını dövün. Üzerine 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip iyice çırpın. Etler suyunu çekince, hazırladığınız sosu üzerine ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin. Patates püresini, servis tabağının ortası boş kalacak şekilde yayıp, pişen etleri ortasına ekleyin. Sıcakken servis yapın.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN