Malzemeler:
250 gr dana kuşbaşı
5 Adet şalgam
3 Yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Şalgamların kabukları soyulur ve çok ince şekilde doğranır. Derin bir kaba alınan doğranmış şalgamların üzerine kaynar su gezdirilir ve yarım saat bekletilir. Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağ eklenir. 250 gr dana kuşbaşı eti tencereye ilae edilir ve güzelce kavrulur. Daha sonra üzerine yemeklik doğranan iki adet kuru soğan eklenir ve kısa süre kavrulur. Malzemelerin üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur ilave edilir. Salçalar kavrulduktan sonra tencereye su ilave edilir. Su kaynayınca, sıcak suda bekletilen şalgamlar süzülüp tencereye ilave edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN