X
X

Şalgamlı Bulgur Pilavı tarifi

05.03.2012 Pazartesi 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Şalgamlı Bulgur Pilavı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Kilo kuzu kuşbaşı
2 Adet şalgam
3 Su bardağı pilavlık bulgur
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Tatlı kaşığı pul biber
2 Tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:

1 kg kuzu kuşbaşına biraz su eklenip ocağa alınır. 2 adet şalgam ince ince ve 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı konur, doğranan soğanlar, eriyen tereyağının üzerine alınır. Şalgamlar da soğanların üzerine eklendikten sonra,  3 su bardağı bulgur kavrulan malzemelere ilave edilir. Bir miktar sıcak su ve et suyu, tuz karabiber ve pul biber de yemeğe eklenir. Yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI