Malzemeler:
1 su bardağı buğday
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 su bardağı ekşitilmiş yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış buğday düdüklü tencereye alınır ve haşlanır. 5 adet yeşil biber ve 3 daet kabukları soyulnuş domates küçük küçük doğranıp haşlanan buğdayın üzerine eklenir. 2 su bardağı ekşitilmiş yoğurt ilave edilir. 1 yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tuz konulup koyulaşana kadar tencerenin kapağı açık şekilde kaynatılır. Tarhana cam bir kabın içine dökülür ve soğutulur. Soğuyup hamurlaşan tarhana temiz bir bezin üzerine parça parça konulur ve güneş altında kurutulur.
Erzincan Tarhanası hazırdır.