X
X

Şam Tatlısı tarifi (Anktakya)

26.11.2012 Pazartesi 11:40 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Şam Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın

 
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
 
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
 
Yapılışı:
3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
 
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı  tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı  kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Öneceden ısıtılmış 180 derecedi fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti  dökülür. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.
 
Şam Tatlısı servise hazırdır.
 


MUTFAĞIM VİDEOLARI