Malzemeler:
Hamuru için;
Un
Yoğurt
Nişasta
Sirke
Harcı için;
250 gr tatlı lor
Şeker
Tarçın
Şerbeti için:
Su
Şeker
Tarçın
Yapılışı:
İki çay kaşığı sirke, tuz, yoğurt ve aldığı kadar unla hamur yoğrulur. Hamur bezeler halinde kesilir. Şeker, su ve tarçınla şerbet yapılır. Ayrı bir kaseye lor alınır ve tarçınla birlikte ezilerek karıştırılır. Hamurdan yufka açılır. İnce şeritler halinde kesilen yufkaların ucuna bir parça tarçınlı lor koyulduktan sonra muska şeklinde katlayarak kapatılır. Şerbet ayrı bir kasede soğurken, samsades kızdırılan yağa atılarak kızartılır. Kızaran samsadesler sıcakken üzerlerine soğumuş şerbet gezdirilir.
Samsades tatlısı hazırdır.