Malzemeler:
2 su bardağı susam
1 su bardağı leblebi
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Zeytinyağı
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
5 bardak şeker
5 bardak su
3 damla limon
Yapılışı:
Hamuru için unun üzerine 1 adet yumurta kırılır, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tutam tuz eklenip azar azar su dökülerek toparlanana kadar yoğrulur. Şerbeti için 5 bardak şeker 5 bardak suyla kaynatılır. 3 damla limon eklenip ocaktan alınır. İçi için; susam pembeleşene kara kavrulup dövülür. Leblebi ve ceviz de dövülüp susamla karıştırılır. Hamurdan küçük bezeler alınır. Her beze açılıp enine 3 parmak genişliğinde şeritlere kesilir. Kesilen şeritler iç harçla birlikte kalem gibi sarılır ve burulup 1 su bardağı sıvı yağla yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Saraylı tatlısı odun ateşinde veya ocak üzerinde çevrilip ters yüz edilerek pişirilir. Pişen tatlıya ılık şerbet dökülür, üzerine susam serpilir.
Saraylı Tatlısı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN