Malzemeler:
2 su bardağı ceviz
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
½ paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 ½ bardak su
5 damla limon
Yapılışı:
Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 buçuk bardak suyla kaynatılır. 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. Hamuru için, 1 yumurta kırılır, ½ çay bardağı yoğurt, ½ çay bardağı süt, ½ çay bardağı sıvı yağ, ½ paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı sirke eklenip azar azar un dökülerek toplarlanana kadar yoğrulur. Hamuru açmak için nişasta ve un karıştırılır. Hamur eşit büyüklükte 4 bezeye ayrılır. Her beze incecik açılıp temiz bir bezin üzerine serilir. Dinlenen yufkalar sırasıyla alınır ve dövülmüş ceviz serpilip çarşaf gibi büzülür. Cevizle büzülen her yufka fırın tepsisine yerleştirilir. 3 yemek kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır, tepsideki yufkaların üzerine dökülür. İkram ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.Pişen tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.
Sarığı Burma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN