Malzemeler:
750 gram kuzu kuşbaşı et
2-3 patates
2-3 kabak
2-3 patlıcan
6 domates
4 sivribiber
6 diş sarımsak
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
Kızartma için: Sıvıyağ
Sos için: 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Et ve zeytinyağı bir tencereye alınıp karıştırarak etlerin rengi değiştirilir. Etler suyunu bırakıp çekince tereyağı, tuz, ince doğranmış sarımsak ve sivri biberler eklenir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. En son kabuğu soyulup yemeklik doğranmış domatesler eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karabiber eklenip tencere ocaktan alınır. Patlıcanlar alaca soyulup küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Patates ve kabaklar da küp doğranıp kızgın yağda fazla pembeleşmeyecek şekilde kızartılır. Aynı yağda patlıcanlar kızartılır. Fırın kabına önce sebzeler daha sonra et yayılır. Sos için su içinde salça açılı ve yemeğin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirilir.