X
X

Sebzeli Mısır Ekmeği tarifi

08.02.2012 Çarşamba 17:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Sebzeli Mısır Ekmeği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
½ Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet yumurta
İçyağı
½ Kilo Pırasa
3 Adet patates
1 Adet havuç
Maydanoz
Mısır unu
 
Yarım kilogram pırasanın sadece yeşil kısımları ve yarım demet maydanoz  ince ince doğranır.  Pırasaların acı tadının gitmesi için tuzla ovulur. 1 adet havuç rendelenir. 3 adet patates cips gibi ince ince doğranır. Geniş cam bir kaba 1 adet yumurta kırılır ve çırpılır. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve aldığı kadar mısır unu eklenip, yoğrulur. Ne çok sulu ne çok katı olması gereken harca aldığı kadar sıcak su eklenir. Sırasıyla pırasa, havuç patates ve maydanozlar da harca eklenir. Bu sırada yoğurma işlemine devam edilir. Tüm malzemelerin mısır ununa bulanması gerektiği için sonradan tekrar mısır unu ilave edilebilir. Üzerine 2-3 küçük parça kuyruk yağı da ilave edildikten sonra tekrar iyice yoğrulur. Başka bir cam kap yağlanır ve harç yerleştirilir. Kare kare dilimlenir ve 200 derecede ısıtılmış fırına verilir.
  

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI