Malzemeler:
Harcı için;
1 ½ su bardağı nohut
Karabiber
Hamuru için;
Un
1 ½ çorba kaşığı yoğurt
1 ½ çay kaşığı sirke
Sosu için;
Yoğurt
Sarımsak
Yapılışı:
Önceden haşlanmış bir buçuk su bardağı nohut çatalla ezilir. İki çay kaşığı sirke, tuz, yoğurt ve aldığı kadar unla hamur yoğrulur. Nohutlara karabiber serpilir. Hamur dört ayrı bezeye ayrılır bezelere un ve nişasta serpilir. Hamurlar incecik açılıp yeniden oklavaya sarılır ve düzgün bir şerit halinde kesilir. Oklavayla pratikçe ölçülenen yufkalar üç parçaya bölünür. Bir tatlı kaşığı kadar ezilmiş nohut koyulan mantılar, sigara böreği sarar gibi kapatılıp uçlarından sıkılır. Sarılan mantılar kızartılır.
Seferi hisar mantısı sarımsaklı yoğurtla soslanır ve servise hazır olur.