Malzemeler:
Muhallebisi için:
4 kaşık şeker
3 ½ kaşık un
2 ½ bardak süt
160 gram beyaz çikolata
100 gram badem
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 bardak pudra şekeri
250 gram tereyağı
Aldığı kadar un
Şekil vermek için ceviz kabuğu
Üzeri için:
3 kaşık şeker
1 çay kaşığı turuncu gıda boyası
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
½ bağ taze nane
Yapılışı:
Kurabiyenin muhallebisi için iki buçuk bardak süt, dört kaşık şeker ve üç buçuk kaşık karıştırılarak pişirilir. Üzerine 160 gram kadar beyaz çikolata atılarak içinde eritilir. Soğuyacağı kaba alınan muhallebi iyice çırpılarak soğumaya bırakılır. Kurabiyenin hamuru için iki yumurta kırılır. Üzerine 1 bardak pudra şekeri eklenerek yoğurulur. Yoğurma işlemi sırasında aldığı kadar da un eklenir. 250 gram tereyağı da eklenerek hamur güzelce yoğurulur. Hamurdan parçalar koparılarak yarım ceviz kabuklarını üzeri kaplanır. Fırın tepsisine dizilen ceviz kabuğu üzerindeki kurabiye hamurları fırında pişirilir. Pişen kurabiyeler biraz soğutulup ceviz kabuklarından ayırılır. İki içi boş kurabiyenin içi soğuyan muhallebi ile doldurulur ve içine badem koyulup kapatılır. Kurabiyelerin yapışması için birleşim yerlerine de muhallebi sürülür. İçleri doldurulup yapıştırılan kurabiyeler ayrı ayrı kaplarda sulandırılan birer çay kaşığı turuncu ve kırmızı gıda boyasına batırılır. Daha sonra da toz şekere batırılıp üzerine nane yapraklarıyla gerçek bir şeftali görünümü verilip sunum tabağına alınır.
Şeftali kurabiyesi sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN