Malzemeler:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam toz karanfil
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı:
tereyağı ve margarin ayrı yerlerde eritilir. 1 su bardağı tereyağının üzerine 1 su bardağı margarin dökülüp 1 bardak da süt eklenir. Sıvı malzemelere yarım su bardağı şeker eklenip, 1 silme çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar unla birlikte yoğrulur. 1 su bardağı ceviz; yarım su bardağı şeker ve 1 çay kaşığı tarçın ve 1 tutam toz karanfille harmanlanır. Hamurdan bezeler kopartılır, cevizli iç yerleştirilip katlabır ve kenarları pile pile büzülerek kapatılır. Şekerleme hamurları tepsiye dizilir ve ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şekerleme pişip ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri ile kaplanır.
Şekerleme servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN