Malzemeler:
½ kg yağsız dana kıyma
1 kg semizotu
2 su bardağı köftelik bulgur
2 adet soğan
1 kase yoğurt
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
1 ½ çay kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Un
Pul biber
Kekik
Yapılışı:
2 su bardağı köftelik bulgur, sıcak suyla ıslatılır. Yarım kilo yağsız dana kıymasına rendelenen 2 adet soğan, iki çay kaşığı kimyon, bir buçuk çay kaşığı karabiber, iki çay kaşığı da tuz ve ıslatılan bulgur ilave edilip yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanıp unlanan bir tepsiye alınır. Köfteler, az zeytinyağında ve tava sürekli sallanarak kızartılır. Kızarırken arzuya göre pul biber ve kekik ilave edilir. Servis tabağına semizotu yaprakları dizilir, üzerine köfteler alınır, 1 kase yoğurt ve 1 baş sarımsakla hazırlanan sarımsaklı yoğurtla süslenir.
Semizotlu Fellah Köftesi, servise hazırdır.