Malzemeler:
İç malzemesi için:
Yarım kg kıyma
Yarım çay bardağı yağ
Yarım demet maydanoz
3 soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Hamur için:
1 kg un
Su
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Hamur için un, su ve tuz karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur dinlenmeye bırakılır. İç malzemesi için kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Yağ eklenip kıymanın tel tel olması sağlanır. Kıymaya yemeklik doğranmış soğan eklenip birlikte biraz daha kavrulur. Baharatları ve ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Soğuması için kenara alınır. Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler merdane ile açılır. İçlerine kıymalı harçtan koyulup kapatılır. Kenarları porselen bir tabak ile kesilip çatal ile şekil verilir. Kızgın yağda kızartılır.