Malzemeler:
Suyu için,
3 bardak et suyu
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Harcı için;
1 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı tarhana
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
Yoğurt
Sarımsak
Tepsi için;
1 su bardağı un
Yapılışı:
1 su bardağı bulgur yoğurma kabına alınır ve yumuşatmak için sıcak suyu verilir.
1 soğan soyulur ve kıyılır. Soğanlar sıvı yağ ve tereyağıyla kavrulmaya alınır. Kavrulan soğanlara salçası eklenir. Bulgura nane, pul biber ve karabiberi verilir, bir yumurta ve azar azar suyla harç yoğrulmaya başlanır. Harçtan çimdik köfteler yuvarlanır ve unlanmış bir tepsiye alınır. 3 yemek kaşığı tarhana, et suyu, bir miktar sıcak sudan yapılan çorba suyuna bulgur köfteleri dökülür. Sıkıcık çorbası derin bir servis kasesinde sunulur. Çorbanın yanında sarımsaklı yoğurdu hazırlanıp bir kasede çorbayla birlikte sunulur.