Malzemeler:
1 demet ıspanak
500 gr yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yumurta
2 su bardağı un
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Eriştesi için; 2 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve biraz suyla sert bir kıvam alana kadar yoğrulup eşit büyüklükte 4 bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde açılır ve yağsız tavada arkalı önlü kızartılır. Pişmiş hamurlar erişte gibi ince ince kesilir. Yarım kilo yoğurt; 1 yumurta , 1 dolu yemek kaşığı un ve arzuya göre tuzla birlikte çırpılır. 1 bardak su eklendikten sonra çorbanın pişeceği tencereye dökülüp kaynamaya bırakılır.
Ispanaklar saplarıyla birlikte ince ince kıyılır ve 2 diş küçük küçük doğranmış sarımsakla birlikte sotelenir. 1 tatlı kaşığı kekik serpilip yarım çay bardağı kadar da zeytinyağı dökülür. Koyulaşan çorbaya öncelikle erişteler ve 1 su bardağı haşlanmış nohut eklenir. bir iki taşım kaynatılıp ıspanaklar ilave edilir ve 1 tatlı kaşığı tereyağı konulur.
Şıkıldaklı Çorba servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN