Malzemeler:
2 kase yarma
½ kase orta bulgur
3 adet çarliston biber
2 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 kase yarma ve yarım kase bulgur alınır. 2 çay kaşığı tuz serpilir ve 1 bardak su dökülüp karılır. 5 dakika dinlendirilir. Hamur gibi olana kadar yoğrulur.
Harçtan küçük parçalar alınıp yuvarlanıp elde sıkılır ve üzerine bastırılarak yassılaştırılır. Kaynar suya atılıp haşlanır.
Yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan ve 3 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağla kavrulur. 2 adet domates kabuklarından ayrılıp küp küp doğranır ve kavrulan malzemelere eklenir. biraz daha pişirilip 2 yemek kaşığı domates salçası konulur. Pişen köftelerin suyu süzülür ve sosun içine ilave edilir. 1 tatlı kaşığ pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve arzuya göre tuz serpilip karıştırılır. 1 demet maydanoz ince ince doğranıp köfteye ilave edilir.
Sıkma Köfte servise hazırdır.