X
X

Sıkma tarifi (Adana)

11.02.2013 Pazartesi 12:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Sıkma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr tuzsuz peynir
100 gr kaşar peyniri
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1’er çay bardağı yoğurt ve sıvı yağa 2 çay kaşığı tuz eklenip üzerine 2 çay bardağı su dökülür. Hamur; azar azar un eklenerek yoğrulmaya başlanır. Hamur eşit büyüklüğünde bezelere ayrılır, üzeri nemli bezle örtülüp iç hazırlanana kadar dinlendirilir. İçi için; tuzsuz peynir ve kaşar peyniri rendelenir. 2 adet kuru soğan pembeleşene kadar kavrulup peynirlerin üzerine eklenir. İnce ince doğranmış yarım demet maydanoz ve 1 çay kaşığı pul biber serpilip harmanlanır. Dinlenen hamurlar açılıp yağsız tavada pişirilir. Hamurların üzerine tereyağı sürülür. İç yerleştirilip sarılır.
 
Sıkma servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI