Malzemeler:
Hamuru için:
Un
Su
Tuz
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 bardak su
1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı İçi için; 1 su bardağı ceviz içi Üzeri için;
Fıstık içi
Yapılışı:
Şıllık tatlısı için yoğurma kabına göz kararı un ve tuz alınır. Azar azar su dökerek çırpmaya başlanır. Elde edilmek istenen hamurun kıvamı krep hamuru gibi sıvı olmalıdır. Hamur kıvama gelince dinlenmeye bırakılır. Tatlının cevizleri rondoya alınarak hafif dişe gelecek şekilde çekilir. Şeker ve su ocağa alınarak şerbet yapılır. Bir diğer gözde sade yağ ya da tereyağı eritilir. Eriyen yağ da şerbete eklenir. Sıvı hamur dibi tutmayan bir tavanın dibini kaplayacak kadar akıtılır ve pişirilir. Bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır. Yaprak yaprak pişmiş hamurlar elde edilir. Teker teker bir kaseye alınan her yaprak hamurun arasına cevizleri konulur. Tatlı ortadan başlanarak eşit karelere kesilir. Şıllık tatlısının şerbeti yavaş yavaş eklenir. Üzerlerine antep fıstığıyla servis edilir.