Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et
1 kg çökelek
½ demet maydanoz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Hamuru için unun üzerine 1 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülerek hamur toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur 11 bezeye ayrılır. Kuşbaşı etler kendi yağında kavrulur. 4 yemek kaşığı tereyağı ayrı bir yerde eritilip 1 çay bardağı sıcı yağ ile karıştırılır. Böreğin ilk katı için; bezelerin 4’ü servis tabağı büyüklüğünde açılıp aralarına tereyağı sürülerek üst üste dizilir. Üst üste dizilen 4 hamur böreğin pişeceği tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan yufka yağlanmış tepsiye serilir, yağlanır ve çökeleğin yarısıyla kaplanır. Böreğin orta katı için; 3 beze servis tabağı kadar açılıp üst üste dizilir. Üst üste dizilen 3 hamur böreğin pişeceği tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan yufka yağlanmış tepsiye serilir, yağlanır ve çökeleğin kalanıyla kaplanır. Böreğin son katı içinde kalan 4 beze aynı şekilde açılıp tepsiye yerleştirilir. börek odun ateşinde ya da ocağın üzerinde tepsi yavaş yavaş döndürülerek pişirilir. Bir tarafı kızarınca alt üst edilir ve diğer yüzü de pişirilir. Kavurma, böreğin üzerine dökülür, maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Sini Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN