Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
5 patates
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber
İç harcı için:
Yarım kg kıyma
2 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesler haşlanıp kabukları soyulduktan sonra ezilir. Diğer tarafta 2 su bardağı ince bulgur 1 bardak sıcak su ile karıştırılıp demlendirilir. Üzerine ezilmiş patates, salça ve pulbiber eklenip yoğurulur. İç harcı için kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve baharatlar eklenip birlikte kavrulur. Kare fırın kabı yağlanıp hamurun yarısı yayılıyor. Üzerine kıymalı harç yayılır. Kalan bulgurlu harç ile kıymanın üzeri kapatılır. Biber salçası ile su karıştırılıp sos hazırlanır. Köftenin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirilir.