Tarator sosu için;4 dilim tost ekmeği
2 adet limon
1 baş sarımsak
Yapılışı:
2 kg balkaağıın kabukları soyulur ve dilimlenir. Fırın tepsisinin tabanı balkabağıyla boşlık kalmayacak şekilde kaplanır. Soğanlar piyazlık doğranıp bol tuzşa ovulur. 2 baş sarımsak kıyılır ve soğanlarla birlikte balkabaklarının üzerine döşenir. 1 yemek kaşığı nane serpilir. Kalan kabak dilimleri iç harcın üzerini kapatacak şekilde tepsiye dizilir. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası biraz suyla birlikte karıştırılır ve tepsiye dökülür. Yemeğin üzerine 2 çay bardağı su eklenir. Biraz un tel süzgeç yardımıyla yemeğin üzerine serpilir. 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Tarator sosou için; tost ekmeklerinin kenarları kesilip ayrılır. Ekmekler ıslatılıp robota alınır. 2 limonun suyu ve 1 baş sarımsakla birlikte robotta çekilir. Pişen yemeğin üzerine gezdirilir.
Sinkonta servise hazırdır.