Malzemeler:
Hamuru için:
2 adet yumurta
2 bardak su
Aldığı kadar un
Harcı için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
200 gr. tereyağı
Yoğurt
Sarımsak
Ceviz içi
Yapılışı:
Sinop mantısı için suyla seyreltilen yumurtaya ara ara un ilave edilerek hamur yoğrulur ve dinlendirilir. Soğan rendelenir, sıkılarak acı suyu çıkarılır, karabiber ve kıymayla yoğrularak iç hazırlanır ve kaseye ilave edilir.
Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır ve bezelerden ilki unlanarak açılır. Tepsi büyüklüğünde açılan hamur üst üste gelecek şekilde kıvrılır ve eşit parçalara kesilir. Parçalar üst üste serilip unlanır ve küçük kareler halinde kesilir. Kesilen hamurlara kıymalı harcı yerleştirilir. Hamurun iki çapraz köşesi içe ve dışa doğru bükülerek kapatılır. Kaynar suya sıvı yağ ve tuz eklenir.
Havanda sarımsaklar tuzla dövülür, yoğurdu eklenerek sarımsaklı yoğurt yapılır. Mantının üzeri için bir tavada tereyağı eritilir. Pişen mantılar süzülür ve servis tabağına koyulur. Kızdırılan tereyağı mantıların üzerine gezdirilir. Tepsinin bir yanına sarımsaklı yoğurt diğer yanına ceviz koyularak sinop mantısı sunulur.