CANLI YAYIN
MALZEMELER:
Hamur için:
4 bardak un
1 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için:
2-3 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
150 gram tereyağı
YAPILIŞI:
Hamur için un, süt ve tuz derin bir kaba alınıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur yumaklara ayrılıp 15-20 dakika dinlendirilir. Hamur bezeleri oklava ile açılır. Hamurlar sac ya da teflon tavada hafifçe pembeleşene kadar kızartılır. Hamurlar sıcakken rulo şeklinde sarılır ve 2 cm enliliğinde kesilir. Kesilen rulolar fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmş 180 derece fırında kızartılır. Yoğurt ezilmiş sarımsak ile karıştırılıp fırından çıkartılan sırının üzerine yayılır. Tereyağı eritilip üzerine gexzdirilir.