X
X

Şişe Sarma tarifi

11.04.2013 Perşembe 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Şişe Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo yaprak
3 çay bardağı yarma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
7 diş sarımsak
½ bağ maydanoz
½ bağ taze nane
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
½ çay bardağı sıvı yağ
Sosu için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su
 
Yapılışı:
Üç sivri biber, 7 diş sarımsak , 1 soğan,  yarımşar bağ maydanoz ve nane doğranır. Üzerlerine 3 çay bardağı yarma dökülür. Yeşillik ve yarmanın üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve iki yemek kaşığı salça eklenir. İki tatlı kaşığı tuz, yeni bahar ve karabiber serpilip harmanlanır. İyice karıştırılan malzemeler yapraklara sarılarak tencereye dizilir. İncecik kıyılan sarımsaklar su eklenen zeytinyağında kavurulur. Pişen şişe sarmaların tenceresi servis tabağına ters çevirilerek aktarılır. Sarımsaklı sos sarmaların üzerine dökülür.
 
Şişe sarma sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI