Malzemeler:
300 gr kaymak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Hamuru için 1’er bardak su ve süt ile 1 tatlı kaşığı kuru maya azar azar un eklenerek toparlanana kadar yoğrulur.Yoğrulan hamur iki eşit bezeye ayrılır ve un serpilerek incelene kadar açılır. 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı eritilir. Açılan hamur yağlanır ve kaymak sürülür. İkinci beze de açılıp kaymaklanan hamurun üzerine serilir. Tereyağı sürülüp zarf şeklinde katlanır ve donması için dolaba alınır. Donan katmer fırın tepsisine elle bastırılarak yayılır. 1 adet yumurta (akıyla birlikte) çırpılır ve katmerin üzerine sürülür. Katmerin üzerine çatalla desenler yapılır. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Üçgen dilimlere kesilerek sunulur.
Sivas Katmeri servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN