Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu eti
1 kg patlıcan
300 gr. çarliston biber
4 adet domates
4 diş sarmısak
250 gr tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı:
1 kg. kemikli kuzu eti yumuşayana kadar haşlanır. 1 kg. patlıcan kabuklarıyla beraber 2’ye kesilir ve iri iri doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Tavada bol sıvıyağ kızdırılır. Biberler ortadan ikiye ayrılıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra iri iri kesilir. 4 diş sarmısak doğranır 250 gr. tereyağında kavrulur. Kokusu çıkan sarmısakların üzerine biberler eklenir. Haşlanan etin suyu süzülür, 2 yemek kaşığı tereyağıyla biraz kavrulur. Patlıcanların suyu süzülüp, nemi alındır, kızgın yağda kızartılır. Domateslerin kabukları soyuulup halka halka doğranır. Hafif kavrulan etler yemeğin pişeceği tencereye yerleştirilir. Üzerine sarmısakla sotelenen biberler yerleştirilir. Üzerine patlıcanlar koyulur. Son kata da halka doğranmış domatesler yerleştirilir.Yemeğin sosu için; etin suyunda 2 yemek kaşığı salça eritilir. Pulbiber, karabiber, kimyon ve biraz tuz serpilir. Bir taşım kaynadıktan sonra yemeğin üzerine dökülür. Kapağı kapalı olarak pişirilir. Lavaş ekmeklerinin üzerinde sunulur.
Sivas Kebabı servise hazırdır.