CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 ½ kg kıyma
3 tatlı kaşığı tuz
5 adet yeşil biber
3 adet domates
1 adet yumurta akı
Yapılışı:
1 buçuk kilo kıyma için; kaburga, kürek ve but etleri 20 gr tuzla ovulur ve makinede çektirilir. (Kasabınızda yaptırabilirsiniz) Kıyma güzelce yoğrulup buzdolabında 1 gece dinlendirilir. 1 yumurtanın akı ayrılır. Avuç içlerine yumurta akı sürülür. kıymadan limon büyüklüğünde kopartılan bezeler avuç içinde bastırılarak yassılaştırılır ve inceltilir. Hazırlanan köfteler ızgarada ya da yağsız tavada kızartılır. 3 adet domates kalın kalın dilimlenip biberlerle birlikte kızartılır. Köfteler domates ve biberlerle süslenir.
Sivas Köftesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN