MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
Tuz, pul biber
1 avuç un
İç harcı için:
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kg satırarası et
Yarım su bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
İçli köftenin dışı için bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılır. Yumurta, tuz, pulbiber ve un eklenip iyice yoğurulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. İç harç için soğan ince kıyılıp tereyağı ile kavrulur. Et eklenip suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra iyice karıştırılır. Ceviz içi eklenip soğumaya bırakılır. Köftenin dış harcından cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlandıktan sonra açılır. Soğuyan iç harç ile doldurulduktan sonra kapatılır. Köfteler kaynayan tuzlu suda haşlanıp süzülür. Servis tabağına alınan köftelerin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.