X
X

Şiveydiz

05.05.2014 Pazartesi 09:50 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Şiveydiz, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
1 kg kemikli et
2 su bardağı nohut
2 kg taze sarımsak
1 kg taze soğan
1 kg süzme yoğurt
1 yumurta
2 adet kuru soğan

Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, nane

YAPILIŞI:
Kemikli et, bir gece önceden ıslanmış nohut ve küp küp doğranan kuru soğanlar düdüklü tencereye alınır. Yemeklik doğranmış 2 soğan ve su eklenip düdüklüde pişirilir. Sarımsaklar ve kalan soğanlar soyulup ince doğranır. Soğan ve sarımsaklar pişen et-nohut karışımın eklenir ve pişirilir. Diğer tarafta süzme yoğurt ve yumurta özleşene kadar çırpılır ve karıştırılarak pişirilir. Pişen yoğurt şiveydizin olduğu tencereye eklenip karıştırılır. Bir taşım birlikte kaynatılır. Üzeri için zeytinyağında nane ve karabiber yakılıp Şiveydiz'in üzerine gezdirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI