X
X

Siyah Kalamar Yemeği tarifi

19.06.2013 Çarşamba 09:45 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Siyah Kalamar Yemeği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
8 adet kalamar
Kalamar mürekkebi
2 adet limon
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Kalamarlar kalın kalın doğranıp tencereye alınır. 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 limonun suyu karıştırılıp kalamarların üzerine dökülür ve 1 adet yemeklik doğranmış soğan katılır. 2 çay kaşığı tuz ve kalamarların mürekkkebi eklenip yarım çay bardağı su dökülür. Yemek ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
 
Siyah Kalamar servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI