X
X

Soğan Aşı Tarifi

29.11.2013 Cuma 12:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Soğan Aşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Yarım kg kuzu parça et 
1/2 kilo  arpacık soğan 
2 su bardağı nohut 
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
2 yemek kaşığı nar ekşisi 
Tuz ve karabiber 

Yapılışı : 
Arpacık soğanlar temizlenir. 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kavrulur. Diğer tarafta et ve nohut bir tencereye alınıp pişirilir. Yemeğe domates ve biber salçası, tuz ve karabiber eklenir. Kaynadıktan sonra kavrulan soğanlar tencereye ilave edilir. Pişen yemeği ocaktan almadan nar ekşisi ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp servis yapılır.  

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI