Malzemeler:
5 adet yumurta
1 ½ demet taze soğan
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karbonat
Karabiber
Yapılışı:
Soğanların yeşil kısımları ince ince doğranır. Kıyılan iki demet soğanın üzerine beş adet yumurta kırılır. Karabiberi, tuzu ve bir yemek kaşığı kadar karbonatı serpilir. Yanmaz bir tavada iki yemek kaşığı tereyağı eritilir. Harç kabına bir yemek kaşığı sıvı yağın ardından 3 dolu kaşık da un eklenir ve tüm içerik karıştırılır. Harç, tereyağı eritilen tavaya yayılarak kısık ateşte kızartılır. Mıhlanın bir yüzü kızardıktan sonra, tepsiye altı yağlanan bir tabak kapatılarak ters çevrilir. Mıhlanın tabağa alınan diğer yüzü de tavaya koyularak kızartılır.
Soğan mıhlası hazırdır.