X
X

Soğanlama tarifi

05.06.2013 Çarşamba 11:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Soğanlama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Tereyağı
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Hamuru için; un yoğurma kabına alınır ve üzerine 2 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su dökülüp kulak memesi kıvamındayoğrulur. Yoğrulan hamur üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır. 2 adet soğan piyazlık doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlar ocaktan alınıp yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tutam kimyon ve 1 tutam karabiberle karıştırılır. Dinlenen hamur 2 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır ve yuvarlanıp bezeler yapılır. Açılan her beze soğanlı iç yerleştirilerek yarım ay şeklinde katlanıp kapatılır. Soğanlamalar yağsız tavada pişirilir ve üzerlerine tereyağı sürülür.
 
Soğanlama servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI