X
X

Soğanlı Köfte tarifi

26.03.2012 Pazartesi 10:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çorlu'nun yöresel tatlarından Soğanlı Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr kuru soğan
500 gr kuzu – dana karışık kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
 
Yapılışı:
Soğanlar soyulup küçük küçük doğranır. Üzerine sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası eklenir. Tüm malzemelerin üzerini 4-5 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır. Kıyma karıştırma kabına alınır ve üzerine tuz, karabiber ve 1 su bardağı un eklenerek yoğrulur. Kıymadan küçük parçalar kopartılır. Avuç içinde erik büyüklüğünde köfte topları yapılıp un serpilen tepsiye alınır. Köfteler kaynayan sosun içine teker teker eklenir. Üzerine biraz daha sıcak su ilave edilerek pişirilir. Meyanesi için;  1 yemek kaşığı tereyağı tavaya alınır ve eriyince üzerine 1 yemek kaşığı kadar un ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Köftelerin üzerine eklenip bir iki taşım daha pişirilir.
 
Soğanlı Köfte servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI