CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 su bardağı kırık kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
3 adet kırmızı kuru biber
1,5 litre kemik suyu
Sosu için:
Sade yağ ya da tereyağı
Tarhun otu
Kırmızı pul biber
Yapılışı:
1 su bardağı kırık kırmızı mercimek ve yarım su bardağı pirinç yıkanarak tencereye alınır, üstünü geçecek kadar su eklenip, ocağa alınır. Kaynayınca içine kırmızı kuru biberler kırılır ve 1,5 litre kemik suyu eklenir. 4 adet kuru soğan soyulup, piyazlık doğranır ve kaynayan çorbaya ilave edilir.Bir kepçeye tarhun otu, kırmızı pul biber ve kızgın tereyağı eklenerek, hazırlanan sos, çorbanın üzerine gezdirilir.;
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN