Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
6 adet kuru soğan
½ bağ yeşil soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Hamur için yarım bardak sıvı yağ ve 1 bardak süt kaba dökülür. Üzerine bir paket kuru maya eklenir. Yarım bardak yoğurt ile harç aldığı kadar un ve tuz koyularak yoğurulup, dinlendirilir. Altı kurusoğan yarım bağ yeşil soğan doğranır ve şeker eklenerek yağda kavurulur. Kavrulan soğanlara birer tatlı kaşığı kekik, karabiber, ikişer tatlı kaşığı biber ve domates salçası eklenip karıştırılır. Kavrulan harç soğuması için bir kaba alınır. Fırın tepsisine dinlenen hamur zeytinyağı ile açılır ve soğanlı harç üzerine koyulup yayılır. Hamurun kenarları bohça gibi katlanarak üstü kapatılır ve tepsiye bastırılarak yerleştirilir. Pidenin üzerine bir yumurta kırılıp sürülür ve çörek otu ile susam serpilip fırında pişirilir.
Soğanlı pide sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN