Malzemeler:
750 gr yağsız dana kıyma
2 kase köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
½ çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına kıyma alınır ve üzerine köftelik bulgur, yumurta, 1 yemekkaşığı tuz, rendelenmiş 1 adet soğan eklenir (Kıyma makinesi olanlar soğanı iri iri doğradıktan sonratüm malzemeyi makine de iki kere çekebilirler)
Tüm malzemelere biraz da su ilave edilir ve iyice özleşene kadar yaklaşık 15 dakika yoğrulur.Yoğrulan kıymadan küçük parçalar kopartılır ve avuç içinde yuvarlanıp yassılaştırılır. Tüm kıymaharcından yassı köfte topları hazırlanır. Derince bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı eklenirve 1 adet soğan yemeklik doğranır, yağda kavrulmaya başlanır. Üzerine domates salçası, bibersalçası ve 2 adet domates rendesi eklenerek kavrulmaya devam edilir. Üzerine 4 bardak su eklenirve 15 dakika tencerenin ağzı kapalı olarak kaynatılır. Kaynayan suya köfte topları atılır ve 15 dakikadaha pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır ve ince kıyılmış maydanozla süslenir.
Sömelek Köfte servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN