Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
Yarım kg kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 lt et suyu
Yarım litre su
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nane, kimyon, tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane, pulbiber
Yapılışı:
İnce bulgur ve irmik bir kaba alınıp su ile ıslandıktan sonra yoğurulur. Kıyma, tuz, kimyon, domates ve biber salçası eklenip tüm malzeme özleşene kadar yoğurulur. Harçtan parmak büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Derin bir tencerede soğanlar salça ile kavrulur. Üzerine et suyu ve su alınır. Kaynayınca içine köfteler atılıp haşlanır. Haşlanmış nohut, sarımsak ve nane eklenip bir taşım kaynatılır. Üzerine yakılmış pulbiber ve nane gezdirilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN