X
X

Sorpa Çorbası tarifi

10.04.2013 Çarşamba 10:06 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Sorpa Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu gerdan
1 kilo yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
Sosu için:
3 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 kilo kuzu gerdan düdüklü tencerede haşlanır. Bir tencereye 2 yemek kaşığı un koyulur, üzerine bir kase yoğurt eklenir. Yoğurt ve una  soğuk su eklenir. Gerdan etlerinin haşlandığı su da un ve yoğurda eklenir. Çorbanın terbiyesi karıştırılarakpişirilir. Haşlanan etler kemiklerden ayırılıp didiklenir ve karıştırılarak pişirilen çorbaya eklenir. 1 bağ taze soğanın yeşillikleri doğranır, 1 bağ da taze nane incecik kıyılır. Önce taze naneler çorbaya eklenir. Ardından soğanlar eklenip karıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip 3 tatlı kaşığı nane kavurulur. Hazırlanan sos çorbaya dökülür.
 
Sorpa çorbası sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI