Malzemeler:
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı şeker
4 bardak su
1 litre süt
1 yemek kaşığı gül suyu
1 kase nar
Yapılışı:
Muhallebinin pişeceği tencereye ilk olarak 1 su bardağı nişasta konulur. Nişastanın üzerine aynı bardakla 4 ölçü su dökülür. 2 bardak şeker de eklenip devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen muhallebi ıslatılmış derince bir servis kabına dökülüp soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kabın içine 1 litre soğuk süt dökülür. 1 bardak şeker eklenip eritilir.Katılaşan muhallebi küp küp kesilip stütün içine atılır. 1 yemek kaşığı gül suyu konulup 1 kase narla süslenir.
Su Muhallebisi servise hazırdır.