X
X

Sucuklu Peynirli Fırın Patates tarifi

30.03.2012 Cuma 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahvaltı sofralarına renk katacak bir tat, Sucuklu Peynirli Fırın Patates'in tarifi Mutfağım'da

Malzemeler:
500 gr eski kaşar
3 büyük boy patates
Sucuk
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
 
Yapılışı:
Patateslerin kabukları soyulur ve orta kalınlıkta dilimlenip yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülüp tuz serpilir. 200 derecede ısıtılmış fırında  üzerleri kızarana kadar pişirilir.Pişen patatesler fırından alınır. Kaşar peyniri dilimlenip patateslerin üzerine yerleştirilir. Patatesler yeniden fırına verilir ve peynirler eriyene kadar pişirilir.Sucuklar patates dilimlerinin sayısı kadar dilimlenir. Peynirler erimeye başlayınca fırından alınan patateslerin üzerine 1’er dilim yerleştirilip sucuklar da pişene kadar fırına verilir.Piştikten sonra maydanozla süslenip kürdan takılır.
 
Sucuklu Peynirli Fırın Patates servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI