Malzemeler:
4 kaşık susam ezmesi
1 kase ceviz
2 kaşık şeker
Hamuru için:
1 kaşık amonyak
1 bardak süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
250 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir bardak süt, kırılan 2 yumurta ve 1 çay bardağı şeker ile karıştırılır. Üzerine 1 kaşık amonyak, eritilen 250 gram margarin ve aldığı kadar un eklenerek yoğurulur. Ardından dinlenmeye bırakılır. Dört kaşık susam ezmesi öğütülmüş ceviz ve şekerle karıştırılır. Dinlenen hamur açılarak kare kare kesilir. Kesilen hamur parçalarının üzerine cevizli susam ezmesi koyulur. Hamur parçası karşılıklı iki köşesinden kapatılır ve diğer uçların açık kalması sağlanır. Önceden 200 derece ısıtılan fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
Susam ezmeli kurabiye sunuma hazırdır.