CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 çay bardağı susam
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Tarçın
Pudra şekeri
Yapılışı:
1 çay bardağı susam yağsız tavada pembeleşene kadar kavrulur. 1 paket margarin 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvı yağ özleştirilir. Un ve kavrulmuş susamlar katılıp ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler ortalama 170-180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilir.
Susamlı Kurabiye servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN