Malzemeler:
1 kg süt
200 gr fındık kırığı
1 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
1 lt süt2 su bardağı toz şekerYapılışı: 1 yumurta, beyazı ile birlikte karıştırma kabına kırılır ve üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Eritilmiş 1 çay bardağı tereyağının içine biraz da sıvıyağ eklenerek malzemelerin üzerine dökülür. Ilık su, kabartma tozu ve bir fiske tuz da eklenir ve yavaş yavaş karıştırılmaya başlanır. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek iyice yoğrulur.Kıvama gelen hamurdan 20 tane beze yapılır ve üzeri kapatılarak yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı daha eritilir ve tepsinin zemini yağlanır. 10 adet beze nişasta serpilen zeminde ince ince açılır ve teprisiye araları tereyağı ile yağlanarak serilir. Böreğin ilk katı hazırlanmış olur. Fındıklar parçalanır ve ilk kata serpilir. Kalan 10 beze de açılarak elde edilen yufkalar yine araları yağlanıp tepsiye alınır ve böreğin ikinci katı oluşturulur. Su bardağının ağız kısmı ile börek daire şeklinde kesilir. Arzuya göre kare dilimlere de ayrılabillir.5 yemek kaşığı daha tereyağı eritilip köpüğü alındıktan sonra böreğin üzerine dökülür. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Şerbeti için; 1 litre süt tencereye alınır ve üzerine şeker ilave edilerek kaynayana kadar pişirilir.Börek ılıkken, biraz daha sıcak olan sütlü şerbeti dökülür.
Süt Böreği servise hazırdır.