X
X

Sütlü Fasulye tarifi

30.05.2013 Perşembe 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Sütlü Fasulye tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 litre süt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
 
Yapılışı:
Bir kilo fasulye incecik doğranır. Fasulyeler tencereye alınarak sıcak su koyulur ve haşlanır. Pişen fasulyeler süzülür. Zetinyağı ile sıvı yağ karıştırılır ve iki yumurta kırılıp pişirilir. Pişen yumurtayla suyu süzülen fasulye buluşturulup karıştırılır.Yumurta ve fasulyeye bir litre süt dökülüp pişirilir. Karabiber, pul biber ve tuz serpilip karıştırılır.
 
Sütlü fasulye sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI