Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı tahin
3 su bardağı un(kıvamına göre azda olabilir)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
5 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı susam
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Beyazlaşınca sıvıyağ, yoğurt, tahin, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Kek karışımı yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına yayılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzeri için tereyağı ile susam kavrulur. Diğer tarafta tahin ve pudra şekeri karıştırılır. Üzeri pembeleşen kek fırından alınıp üzerine tahinli karışım sürülür ve tekrar fırına sürülür. Tahin kekin üzerinde göz göz olunca kek fırından çıkarılır. Kek çıkar çıkmaz daha önceden tereyağında kavrulan susam sürülür.